leukste woonwinkels

10x de leukste woonwinkels

Als redactielid van Meubelblog.nl kan ik je één ding verzekeren: het liefst ben ik altijd aanwezig in woonwinkels. Lekker rondkijken, zitten op nieuwe stoelen of ploffen op zachte banken en op de hoogte blijven van het laatste assortiment. Van woonwinkels als Leen bakker tot Kwantum: ik kan er werkelijk geen genoeg van krijgen. In deze blog licht ik de leukste woonwinkels uit op basis van een aantal factoren.

Leukste woonwinkels: wanneer is deze ‘leuk’?

Wanneer is een woonwinkel eigenlijk leuk? Op basis van een aantal belangrijke factoren is de top 10 lijst van leukste woonwinkels samengesteld.

 • Breed assortiment: de woonwinkel moet een breed assortiment hebben met meubels voor verschillende interieur stijlen.
 • Goede webshop: een overzichtelijke webshop waar je lekker geïnspireerd wordt voor meubels en woonaccessoires is een echte plus!
 • Voldoende personeel: net een beetje extra advies of tips kan geen kwaad, hoe meer persoonlijke service hoe beter! Bij webshops is een live-chat een goed alternatief.
 • Interessante meubelaanbiedingen: zo nu en dan een leuke korting, daar zijn we natuurlijk niet vies van!
 • Landelijk te bezoeken: hoewel de lokale meubelzaak zijn charmes heeft, is het toch wel fijn om overal in Nederland de woonwinkel te kunnen bezoeken.
 • Ruime voorraad: een woonwinkel waar je telkens misgrijpt is niet zo fijn, vandaar dat een ruime voorraad meeweegt om tussen de top 10 leukste woonwinkels te komen.
 • Originele en leuke meubelacties: hoe origineler, hoe beter! Onlangs schreven we nog over de Home24 verjaardagsweken, hier houden we van!

De top 10 leukste woonwinkels

Tromgeroffel… het is tijd voor onze top 10. Bekijk de leukste woonwinkels in onze ogen hieronder!

 1. Loods5
 2. Kwantum
 3. Home24
 4. Leen Bakker
 5. Goossens Wonen & Slapen
 6. West Wing
 7. Flinders
 8. FonQ
 9. Huis & Thuis
 10. MADE