duurste meubelstuk ter wereld

Duurste meubelstuk ter wereld: 27,4 miljoen euro

Als je enkele honderden euro’s voor een mooie kast veel vindt, kun je het best onze blog lezen. We hebben onderzoek gedaan naar het duurste meubelstuk ter wereld. We kunnen je één ding verzekeren: dat meubelstuk waar je nu over twijfelt op het gebied van prijs, stelt helemaal niets voor! Het duurste meubelstuk ter wereld werd namelijk een paar jaar geleden geveild voor een schaamteloze 27,4 miljoen euro. 

Het duurste meubelstuk ter wereld is de Badminton Cabinet

Het gaat om de Badminton Cabinet. Een prachtig antieke ladekast uit de 18e eeuw, afkomstig uit Italië. Eerder werd dit meubelstuk in 1990 geveild, waar het op dat moment ‘nog maar’ 12 miljoen euro opbracht. Het is dus zo’n tientallen jaren later twee keer zoveel waard geworden. Een goede investering dus!

De Badminton Cabinet werd in 2004 geveild voor een bedrag van 27,4 miljoen euro. Als we de foto’s van het bijzondere meubelstuk op Wikipedia bekijken, begrijpen we waarom. Wat een prachtig meubel met onwijs veel details!

Meubelstuk te vinden in Museum Liechtenstein in Wenen

Wie het meubelstuk zelf wilt bekijken, zal af moeten reizen naar Wenen. In het Liechtenstein Museum wordt daar het meubelstuk getoond. Degene die gaat kijken zal zijn ogen uitkijken: met heel veel kleine details, bijzondere kleuren en heel veel lades is het een prachtig meubelstuk.

In totaal hebben 30 meubelmakers er 6 jaar over gedaan om het meubelstuk te maken. Het meubelstuk heeft zijn naam te denken aan Badminton House, een landhuis van een van de meubelmakers.

Gerelateerde berichten